Maria Dolors Pellicer i Soria (Oliva, 1956) és mestra, llicenciada en Filologia Catalana i escriptora.

La seua obra ha estat repetidament antologada i ressenyada.

Ha rebut diversos premis, entre els quals, el Premi de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (anys 2010 i 2021), els Premis AELC de la Crítica dels Escriptors Valencians (anys 2018 i 2021). Va estar present en l’edició de 2011 a les Lletres al Camp, de la Institució de les Lletres Catalanes i el Futbol Club Barcelona. El seu poemari Comptem cabretes i pintem ocells va ser guardonat amb el II Premi de Poesia Infantil «Fundació Caixa Cooperativa d’Algemesí», 2019. L’any 2018 va rebre el Premi Ocell, d’Ondara, en reconeixement a la seua trajectòria literaria.

Alguns dels seus libres de narrativa són La banda dels superbruts, Fil que penja, Com una cabra, El gegant Romuald i La mirada d’Ahmed.

D’entre els libres de poesia hi ha Versos diversos, Rimes i rialles, 100 haikus amb gust de boira, Versos de tres sabors, La selva en vers, Una cançoneta i a dormir, Qui la rima l’endevina, Poemes amb llum de lluna i Poalet de versos.

Molts dels seus poemes han estat musicats en diverses ocasions per grups com Samfaina de Colors, Toni Xuclà, Trobaversos i Tr3scant…

Enlaces de Prensa